Benzema: Nadam se da će Barca ostati u Primeri
Foto: EPA

Napadač Reala

Benzema: Nadam se da će Barca ostati u Primeri

Edmir Škorić

Nogometaš Real Madrida Karim Benzema nada se da će Katalonija ostati dio Španije.

Sljedećeg mjeseca u Kataloniji će biti održan referendum na kojem će katalonski narod imati priliku da se izjasni da li želi otcjepljenje od Španije.

Direktor španske nogometne lige Javier Tebas već je izjavio da bi katalonski klubovi mogli biti izbačeni iz Primere, što bi značilo da bi Barcelona i Espanyol igrali u katalonskoj, a ne španskoj ligi.

“Barcelona je potrebna Primeri. To je ono što nogomet čini lijepim, dva jaka tima poput Barce i Reala. Nadam se da se neće dogoditi da se Katalonija odvoji, i da će Barca i dalje igrati u Primeri”, rekao je Benzema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.