Benzema (ni)je na prodaju
Benzema je na meti klubova iz Engleske i Španije

Prvi čovjek Lyona zagonetan

Benzema (ni)je na prodaju

Uz našeg dijamanta Edina Džeku, jedan od najtraženijih napadača na svjetskom tržištu je i saigrač našeg Miralema Pjanića u Lyonu, Karim Benzema. Francuski reprezentativac posljednjih mjeseci na meti je velikana iz Španije i Engleske, konkretno Real Madrida i Manchester Uniteda.  

Jean-Michel Aulas, predsjednik „lavova“ sa Gerlanda priznao je da neće moći odbiti unosnu ponudu za najboljeg igrača njegovog kluba.

„Benzema je obećao da će u Lyonu ostati još jednu sezonu, ali slično su razmiošljali i Ronaldo i Kaka, pa su na kraju završili u Realu. Teško je odbiti ponudu kakvu su oni odbili“, rekao je Jean-Michel Aulas.
 
Prvi čovjek Lyona naglasio je da je teško potvrditi kako Benzema nije na prodaju.

„Real je izazvao pravu pometnju i pokrenuo je reakciju ostalih klubova poput Chelseaja i Manchester Uniteda pa je dosta komplikovano izjaviti da Benzema nije na prodaju“, naglasio je Jean-Michel Aulas.

Benzema je u posljednje dvije sezone postigao 38 golova u šampionatu Francuske, a još devet je dodao u Ligi prvaka. U prošloj sezoni proglašen je za najboljeg igrača francuske lige.

„Veća je vjerojatnost da će on biti u Lyonu do naredne sezone, nego da neće. Međutim, ne treba sakrivati činjenicu da ima ponuda za njega“, objasnio je prvi čovjek Lyona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.