Benzema: Odlično se osjećam

Benzema: Odlično se osjećam

Edmir Škorić

Madridski Real u Berlinu je gostovao kod berlinske Herte. U prijateljskom susretu Kraljevi su slavili s 3:1. Pored jednog gola Cristiana Ronalda, dva ih je postigao Karim Benzema.

Francuski reprezentativac dobro je otvorio pripreme, te će prema svemu sudeći igrati značajnu ulogu u Realu naredne sezone pod palicom trenera Josea Mourinha.

"Sretan sam zbog početka priprema, jer sam puno radio, ali golovi su došli zahvaljujući mojim suigračima, koji mi daju mnogo pasova. Trener i klub mi ukazuju povjerenje i to je jako važno. Uvijek ću marljivo raditi za momčad", rekao je Benzema, dodavši:

"Osjećam se jako dobro i borim se da zaslužim mjesto u prvom sastavu Reala".

Osvrnuo se Benzema i na Superkup Španije koji će Kraljevi u avgustu odigrati protiv ljutog rivala Barcelone.

"Moramo ići korak po korak, i ne razmišljati o Superkupu, već brinuti se samo za sljedeću pripremnu utakmicu. Ne znam je li ovo najbolja momčad u povijesti Real Madrida, ali smo vrlo dobri i nadam  se da ću ostati ovdje još dugi niz godina".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.