Benzema u četvrtfinalu želi Marseille

Benzema u četvrtfinalu želi Marseille

Edmir Škorić

Francuski reprezentativac Karim Benzema, koji s Realom u petak očekuje žrijeb četvrtfinala Lige prvaka, izjavio je kako za narednog protivnika u najelitnijem klupskom natjecanju želi Marseille.

Benzema je postigao jedan od četiri Realova gola u deklasiranju CSKA Moskve (4:1) u uzvratu osmine finala Lige prvaka. Tom je pobjedom kraljevski sastav ovjerio plasman među osam najboljih evropskih klubova.

U petak će saznati svog narednog protivnika, a ako se Benzemu pita, on bi volio da to bude Marseille, klub iz njegove domovine, koji je u osmini finala prošao Inter.

"Budući da sam Francuz, volio bih da se u četvrtfinalu sastanemo s Marseilleom. No, u ovoj fazi natjecanja ionako u konkurenciji ostaju velike momčadi. Znali smo šta moramo uraditi protiv CSKA  i pružili smo veliku predstavu. Najvažnije je da smo prošli", kazao je Benzema.

Francuski napadač ove je sezone ukupno postigao 22 gola, od čega 13 u Primeri, pet u LP i tri  u Kupu kralja. Jedan je postigao u Superkupu Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.