Benzema udaljio Marseille od naslova
Dvostruki strijelac: Karim Benzema

Francuski Le Championnat

Benzema udaljio Marseille od naslova

U posljednjem susretu 36. kola fudbalskog prvenstva Francuske, Lyon je u derbi susretu sa Marseillom na Velodromeu slavio sa 3:1.

Dvostruki strijelac za pobjednički sastav bio je Karim Benzema u 31. minuti sa bijele tačke, dok je drugi gol postigao dva minuta prije odlaska na odmor.

Najljepši trenutak na utakmici bio je Juninhov slobodan udarac u sudijskom vremenu. U svom stilu, Brazilac je sa velike udaljenosti poništio sve nade domaćina u eventualnu pobjedu. Počasni gol za domaće bio je djelo Sylvaina Wiltorda devet minuta prije kraja utakmice.

Ovim porazom Marseille dva kola prije kraja ima tri boda zaostatka za vodećim Bordeauxom, dok se Lyon nalazi na trećem mjestu sa četiri boda manje od imenjaka im iz Marseilla.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić je sa klupe odgledao svih 90 minuta ove utakmice.

Nantes je remizirao na svom terenu sa Rennesom i opstanak domaćih u elitnom razredu čini se nemogućim, budući da se dva kola prije kraja nalazi na pretposljednjem 19. mjestu, a 17-plasirani St. Etienne i posljednje mjesto u sigurnoj zoni mu je udaljeno tri velika boda.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Le Championnat, 36. kolo
Lille – Nice 1:1
Nantes – Rennes 1:1
Marseille – Lyon 1:3

Poredak: 1. Bordeaux 74, 2. Marseille 71, 3. Lyon 67, 4. PSG 63, 5. Toulouse 60, 6. Lille 58...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.