Benzema upitan za meč sa Zmajevima

Propustio i današnji trening

Benzema upitan za meč sa Zmajevima

Napadač Real Madrida i francuske reprezentacije Karim Benzema mogao bi propustiti susret koji 11. oktobra na Stade de Francu Tricolori igraju protiv Bosne i Hercegovine.

Benzema će najvjerovatnije propustiti i susret koji u nedjelju u okviru španske Primere njegov Real igra sa Espanyolom, a upitan je njegov i u predstojećim susretima koje Francuska igra sa Albanijom i Bosnom i Hercegovinom u okviru kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Prema prvim prognozama, Benzema će morati biti pošteđen treninga sedam dana, a nakon toga je upitno da li će smjeti na teren, s obzirom na ozbiljnost povrede.

Nakon što je propustio jučerašnji trening Reala, Francuz se ni danas nije priključio na treningu izabranicima Josea Mourinha.

Selektor Francuske Laurent Blanc izrazio je zabrinutost zbog Benzemine povrede, te je dodao da će se ovaj napadač pojaviti na okupljanju reprezentacije, iako nije sigurno da li će moći igrati.

"Pažljivo pratim razvoj situacije oko povrede Karima. Bez obzira na sve, očekujem ga u kampu reprezentacije", rekao je Blanc.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.