Benzema zabio za Francusku nakon 16 mjeseci suše

Krenulo ga

Benzema zabio za Francusku nakon 16 mjeseci suše

Edmir Škorić

Francuski napadač Karim Benzema konačno je postigao gol u dresu Francuske.

Benzema je svoj golgeterski post u nacionalnom dresu prekinuo u petak navečer u 6:0 pobjedi Trikolora nad Australijom u prijateljskoj utakmici.

Napadač Real Madrida postigao je gol u dresu Francuske nakon 16 mjeseci, odnosno 1.222 minute "suše". Prvi mu je to gol nakon gola iz ljeta 2012. godine, kada je pogodio protiv Estonije, također u prijateljskoj utakmici.

"Sada je puno lakše jer sam napokon postigao gol za reprezentaciju. Zahvaljujem se cijeloj reprezentaciji koja je bila uz mene. Lijepo je kada vas javno podržavaju. U utorak nas čeka utakmica protiv Finaca u kvalifikacijama za SP i želimo novu pobjedu", izjavio je Benzema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti