Benzema: Želimo sva tri trofeja ove sezone

Benzema: Želimo sva tri trofeja ove sezone

Edmir Škorić

Francuski napadač Karim Benzema ističe kako njegov Real Madrid želi osvojiti trostruku krunu.

Real Madrid je pao na treće mjesto u španskoj Primeri, a za polufinale Lige prvaka bori se protiv dortmundske Borussije. Daleko od toga da su Kraljevi na dobrom putu da osvoje naslove, ali Benzema ističe da je želja svih klubu trostruka kruna.

"Cilj je osvajanje sva tri trofeja i mislim da možemo to da ispunimo. Imamo realne šanse i odličan tim za taj poduhvat. Nismo zaboravili šta se desilo prošle godine, ali sada sa novim trenerom Carlom Anlocettijem imamo drugačiji mentalitet. Borussia je jaka, ali ima dosta povrijeđenih igrača", kazao je Benzema.

Real se trenutno nalazi na trećem mjestu na tabeli Primere sa 73 boda, a u finalu Kupa igraju protiv Barcelone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.