Berbatov stigao Stoičkova
Berbatov kao Stoičkov

Peti put naj u Bugarskoj

Berbatov stigao Stoičkova

Adnan Beganović

Dmitar Berbatov, kapiten bugarske reprezentacije i napadač Manchester Uniteda, po peti put je izabran za najboljeg fudbalera Bugarske.

Dmitar Berbatov je u tradicionalnom izboru kojeg organiziraju najtiražnije bugarske novine (magazin Start) još od 1961. godine, ponio epitet najboljeg fudbalera Bugarsk u 2008. godini.

Berbatov je slavio ispred golmana Levskog Georgija Petkova na drugom, te veznog fudbalera Slavije iz Sofije Blagoja Georgijeva na trećem mjestu.

Berbatov se ovogodišnjim trijumfom izjednačio sa slavnim Stoičkovim po broju naslova za najboljeg fudbalera godine u Bugarskoj. Berbatov je trijufovao 2002, 2004, 2005, 2007. i 2008. godine dok je Stoičkov bio najbolji 1989, 1990, 1991, 1992. i 1994. godine.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.