Berberović bez polufinala turskog Kupa
Berberović je odigrao cijeli susret

Denizlispor poražen od Ankaraspora

Berberović bez polufinala turskog Kupa

I u drugom nastupu u dresu Denizlispora, Džemal Berberović, naš reprezentativac koji je nedavno obukao dres ovog turskog pvoligaša doživio je poraz.

U četvrtfinalnom meču Kupa Turske, Denizli je poražen na gostovanju kod Ankaraspora (1:2) i tako ostao bez plasmana u polufinale najmasovnijeg takmičenja u ovoj zemlji. Berberović je odigrao cijeli meč, a u finišu susreta, odnosno minut prije posljednjeg sudijskog zvižduka dobio je žuti karton.  

Inače, pitanje pobjednika riješeno je tek u drugom poluvremenu. Nakon što su u prvih 45 minuta mreže mirovale, domaći su u vodstvo došli u 57. minuti golom Bilala. Prednost Ankare udvostručio je Ozer u 86. minuti, a samo minut kasnije Angelov je smanjio na 1:2. Ipak, Berberović i njegovi saigrači nisu imali snage za izjednačenje i konačni preokret. U 90. minuti gosti su ostali sa desetoricom igrača jer je crveni karton dobio Caner Celep.

U polufinale turskog Kupa u utorak se plasirao Sivasspor koji je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca rezultatom 3:1 savladao Galatasaray. Za preostala dva mjesta boriće se Bešiktaš – Antalyaspor i Bursaspor – Fenerbahche.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.