Berberović debitovao porazom
Berberović je odigrao prvo poluvrijeme

Denizlispor – Galatasaray 0:2

Berberović debitovao porazom

Džemal Berberović porazom je debitovao u dresu Denizlispora. U prvom susretu proljetnog dijela šampionata Turske, Denizlispor je na domaćem terenu poražen od Galatasaraya rezultatom 0:2, a naš internacionalac susret je započeo od prve minute. Ovo je bila prva Berberovićeva utakmica u dresu novog kluba nakon što je u srijedu potpisao tripogodišnji ugovor sa turskim prvoligašem.

Standardni A reprezentativac Bosne i Hercegovine na terenu je proveo 45 minuta, a nakon poluvremena ostao je u svlačionici. Umjesto njega u drugom poluvremenu zaigrao je Santos.

Već na otvaranju utakmice Galatasaray je došao do rezultatske prednosti, kada je Milan Baroš u 8. minuti zatresao mrežu golmana Cenka. Konačan rezultat postavio je Shabani Nonda u 72. minuti.

Nakon nepotpunog 18. kola Denizlispor sa 15 bodova zauzima 16. mjesto, sa tri boda više od pretposljednjeg Kocaelispora i šest od posljednjeplasiranog Hacettepea. U narednom susretu Denizlispor (8. februara) gostuje kod Antalyaspora.   

Rezultati 18. kola
Kayserispor – Sivasspor 0:0
Kocaelispor – Genlerbirligi 0:2 (Eker 34, Djite 84)
Ankaraspor – Trabzonspor 0:2 (Unal 9, Bulut 74)
Denizlispor – Galatasaray 0:2 (Baroš 8, Nonda 72)

Poredak
Na tabeli vode Sivasspor i Trabzospor sa po 38 bodova, a dalje slijede: Galatasaray 36, Fenerbahce 33 (utakmica manje), Ankaraspor 33, Bešiktaš 31 (-), Kayserispor 28, Gaziantepspor 26 (-), Bursaspor 25 (-), Genclerbirligi 20, Eskisehirspor 19 (-), Istanbul BB 19 (-), Konyaspor 17 (-), Antalyaspor 16 (-), Ankaragucu 15 (-), Denizlispor 15, Kocaelispor 12, Hacettepe 9 (-).   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.