Berberović na operaciji u Njemačkoj

Propušta utakmice s Armenijom i Turskom

Berberović na operaciji u Njemačkoj

Džemal Berberović, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine danas će operisati koljeno u Njemačkoj.

Desni bočni igrač u timu selektora Miroslava Ćire Blaževića povredu je vukao duži vremenski period, pa su ljekari konstatovali kako mora ići „pod nož“. Operacija će biti obavljena u Gelsenkirchenu.

Prema prvim prognozama doktora, Berbeović će se u punom kapacitetu na teren vratiti za dva do tri mjeseca. Prema tome, sigurno je da neće igrati za našu selekciju u utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Južnoafrička Republika 2010“ protiv Armenije u Jerevanu (5. septembra) i četiri dana kasnije sa Turskom u Zenici.

Upitno je da li će Berberović biti spreman i za posljednje dva meča kvalifikacija za Mundijal, kada ćemo 7. oktobra snage odmijeriti sa Estonijom u Talinu, a potom 10. dana u ovom mjesecu na Bilinom polju ugostiti prvake Evrope, Špance.

U svakom slučaju Berberović će operacionim zahvatom konačno riješiti problem povrede koljena, što je u ovom trenutku najvažnije...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.