Berberovićev Denizli srušio lidera
Berberović odlično odigrao na poziciji zadnjeg veznog

Turska, 21. kolo

Berberovićev Denizli srušio lidera

Veliko iznenađenje u 21. kolu šampionata Turske priredili su fudbaleri Denizlispora koji su danas u gostoma savladali Trabzonspor. Ekipa našeg internacionalca Džemala Berberovića protiv lidera tamošnjeg šampionata slavila je pobjedu rezultatom 2:0.

Gosti su u vodstvo došli u 15. minuti kada je mrežu Trabzona zatresao Emil Angelov, napadač koji je ove zime u redove turskog prvoligaša došao iz Litexa, upravo kao i naš Berberović. Prednost je udvostručio Ibrahim Bangoura, internacionalac iz Gane, koji je takođe u Denizli došao u zimskom prelaznom roku, a ugovor sa novim klubom potpisao je istog dana kao i Berberović.

Ovim trijumfom Berberovićeva ekipa pobjegla je iz opasne zone i sada se nalazi na 14. poziciji sa 21 bodom. Naš internacionalac i danas je igrao na poziciji zadnjeg veznog i prema ocjenama turskih kolega, odlično je odradio svoj posao.    

Istanbul BB je poražen na domaćem terenu od Ankaragucua, a naš Kenan Hasagić ponovo nije bio na golu zbog povrede ramenaod koje se još uvijek nije oporavio.

Rezultati
Gaziantepspor – Besiktas 0:3
(Nobre 48, 87, Tello 51)
Istanbul BB – Ankaragucu 1:2 (Alin 13 / Ozgur 43, Jaba 78)
Kayesirspor – Bursaspor 0:0
Konyaspor – Antalyaspor 2:0 (Mihajlov 14, Poljac 51)
Trabzonspor – Denizlispor 0:2 (Angelov 15, Bangoura 59)

Poredak
Na tabeli vodi Sivasspor sa 42 boda i utakmicom manje, a dalje slijede: Trabzonspor 42, Bešiktaš 39, Galatasaray 37 (-), Fenerbahce 37 (-), Ankaraspor 33 (-), Kayserispor 33, Bursaspor 31, Gaziantepspor 30, Istanbul BB 25, Eskisehirspor 24 (-), Konyaspor 24, Antalyaspor 22, Denizlispor 21, Genclerbirligi 21 (-), Ankaragucu 21, Kocaelispor 12 (-), Hacettepe 11 (-).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.