Berg na posudbi u PSV-u

Šveđanin se vraća u Holandiju

Berg na posudbi u PSV-u

Edmir Škorić

Švedski reprezentativni napadač Marcus Berg vratio se u Holandiju, gdje će kao posuđen igrač u narednoj sezoni braniti boje PSV-a iz Eindhovena.

Marcus Berg, bivši igrač Groningena, vraća se u Holandiju, te će u narednoj sezoni nositi dres PSV-a.

23-godišnji Šveđanin je postigao 32 gola u 56 utakmica kao član Groningena, prije nego je ljetos potpisao za njemačkog bundesligaša.

"Lijepo se ponovo vratiti. Poznajem holandski nogomet i dobro znam holandski jezik, ali sada sam u novom klubu i dat ću sve od sebe da pridonesem uspjesima kluba", kazao je Berg.

Inače, Berga ugovor sa HSV-om veže do ljeta 2014. godine, gdje je u prošloj sezoni postigao svega četiri gola u 30 odigranih susreta. Doduše, većinu je ulazio sa klupe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.