Berlusconi "počastio" i Široki Brijeg

Solidna svota za premijerligaša

Berlusconi "počastio" i Široki Brijeg

A. Čaušević

Bh. premijerligaši su u prošlosti uspjevali te još uvijek uspjevaju iznjedriti odlične fudbalere od kojih kasnije beru plodove. Najsvježniji primjer je Široki Brijeg. 

Jedan od najboljih igrača HNL-a Mirko Marić je prošle sedmice zvanično postao fudbaler Monze u transferu vrijednom 4.5 miliona eura.

Marić je nekoliko proteklih godina igrao za Osijek, ali je na početku karijere bio i član Širokog Brijega pa će hercegovački klub na ime FIFA-inog fonda solidarnosti inksirati određenu sumu novca.

Naime, italijanski klub koji je u vlasništvu Silvija Berlusconija će Širokibriježanima platiti iznos od 100.000 eura što je sasvim solidna cifra za bh. uslove.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Marić je prošle sedmice predstavljen kao novi igrač, a Berlusconi je po bivšeg omladinskog reprezentativca BiH u Zagreb poslao privatni avion.

Ovaj 25-godišnjak je najskuplje pojačanje dosadašnjeg prijelaznog roka u Seriji B i od njega Berlusconi i njegova desna ruka Adriano Galliani očekuju velike stvari.

Promo

Top Komentari

Bohemia
Mala mintipkovnica, a veliki prsti. Samo umjesto slova “n” treba razmak
0 0
Bohemia
Sto sunti menadzeri... ekipa koja je 4. U HNL u proda igraca za 4,5 milki ? Na stranubstonje HNL za klasu jacinod nase lige, al jbt zar je svakibtakondobar da malo malo neko ode za par milki... u nas najboljinigrac sampiona nema sanse za milku da ode
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi