Nekada je igrao u Premijer ligi BiH, a sada ga je Silvio Berlusconi platio 4.5 miliona eura

Odličan transfer bivšeg omladinskog reprezentativca

Nekada je igrao u Premijer ligi BiH, a sada ga je Silvio Berlusconi platio 4.5 miliona eura

A. Čaušević

Silvio Berlusconi je nekoliko decenije bio gazda Milana s kojim je vladao Italijom, Evropom i svijetom, a sada gazduje drugoligašem Monzom.

Berlusconi je zajedno sa Adrianom Gallianijem gazda Monze koja će u novoj sezoni igrati u Seriji B i imat će očigledno visoke ambicije.

Danas je završen i najveći transfer otkako su nekadašnji vodeći ljudi Rossonera preuzeli ovaj klub, javlja Tuttomercato. Glavni akter je Mirko Marić, nekadašnji omladinski reprezentativac BiH.

Nekadašnji napdač Širokog Brijega će Berlusconija koštati 4.5 miliona eura što će svakako biti dobra zarada i za njegov dosadašnji klub Osijek.

Marić se u proteklom periodu spominjao i kao novi napadač Glasgow Rangersa, ali pobjedu je čini se odnijela Monza.

Ovaj 25-godišnjak je osim za Široki Brijeg i Osijek nastupao za zagrebačke klubove Dinamo i Lokomotivu, a jedno vrijeme bio je i član mađarskog Videotona.

Top Komentari

samsung19
Nije stvar u tome koliko Monza plaća, nego u tome da Osijek, koji nije ni među tri najbolje ekipe u Hrv. uzima 4.5m za igrača, u nas je senzacija kad Željo, Sarajevo ili Zrinjski prodaju nekog za 500.000€ :/
14 0
TesanjskiBrnjo
Kroati prodaju igrace jer imaju infrastrukturu, kvalitetne trenere i nekorumpiran savez. Za igrace iz nase lige ako ko ponudi vrecu brasna treba uzet s bismiletom.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi