Bermudezu "gol sedmice"
Beckhamov "slobodnjak" na sedmom mjestu

Pregled najljepših golova

Bermudezu "gol sedmice"

Edmir Škorić
Teme:

SportSport.ba Vam i ovaj put donosi "Top 10" golova prošle sedmice. Titulu najljepšeg gola sedmice iza nas odnosi Christian Bermudez (Atlante), a na druoj poziciji je "slobodnjak" Andrea Pirla protiv Bayerna.

I ovaj put imate priliku uživati u golovima koji su obilježili sedmicu iza nas. Tu su, dakako, golovi iz prijateljskih mečeva, ali i onih prvenstvenih.

Prvo mjesto pripalo je Christian Bermudezu, igrači Atlante koji je efektnim volej udarcem savladao golmana Malage u prijateljskom ogledu. Gol je, bez sumnje, jedan od onih koje svakodnevno ne viđamo na fudbalskim terenima.

Drugo mjesto pripada golu čiji je vlasnik defanzivac Milana Andrea Pirlo. Pogađate? Da, radi se o "slobodnjaku", a Pirlo je pokazao da je pravi majstor za takve stvari. Gol je postignut u takmici "Audi Cupa" koju je njegov tim izgubio od Bayerna. Treća pozicija pripala je Geovanniju koji je postigao pogodak za Hull City protiv Beijing Guoana. Brazilac je topovskim udarcem sa nekih 20-ak metara "probušio" golmana Beijinga.


1. Christian Bermudez (Atlante - Malaga)




2. Andrea Pirlo (AC Milan - Bayern M.)




3. Geovanni (Hull City - Beijing)




4. Anderson (Manchester Untied - Boca Juniors)


5. Filo ze Carlos (Rabotnički - Odense)




6. Roman Eremenko (Dynako Kijev - Kryvbas)


7. David Beckham (LA Galaxy - Barcelona)


8. Andrei Arshavin (Arsenal - Atletico M.)


9. Rasmus Elm (Kalmar - Elfsborg)


10. Chan Siu Ki (Južna Kina - Tottenham)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.