Bešić dobio poziv U-19 reprezentacije BiH

Mladi fudbaler Hamburga predodređen za veliku karijeru

Bešić dobio poziv U-19 reprezentacije BiH

Mladi fudbaler njemačkog bundesligaša Muhamed Bešić dobio je poziv za reprezentaciju Bosne i Hercegovine U-19 za prijateljske utakmice sa selekcijom Hrvatske 24. i 26. avgusta u Velikoj Kladuši.

"Muhamed Bešić bio je, bez ikakve sumnje, jedno od najvećih otkrića sezone. Kao junior prošao je kompletne pripreme sa prvom ekipom i dobio mnoštvo pohvala od trenera Armina Veha. Nagrada je brzo stigla. Sada je ova sedamnaestogodišnjak dobio poziv za U-19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine, koja će 24. i 26. avgusta igrati prijateljske susrete sa vršanjcima iz Hrvatske. Ovo je veliko priznanje za Bešića, koje mu može mnogo doprinijeti u razvoju karijere", navodi službena stranica Hamburga.

"Ovi susreti su ujedno i generalna proba za naše igrače pred kvalifikacije koje će se održati u Sarajevu od prvog do šestog oktobra ove godine“ istakao je tehnički direktor reprezentacije Denijal Pirić.

Domaćin grupe 5 kvalifikacionog turniru za EP 2010/11. je BiH, a učestvovaće još i selekcije Češke Republike, Bjelorusije i Makedonije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije