Bešić na meti Celte iz Viga

Bešić na meti Celte iz Viga

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački reprezentativac Muhamed Bešić nalazi se na meti španske Celte.

Bešić je sjajnim nastupima u dresu BiH u posljednjih nekoliko utakmica privukao interes brojnih evropskih klubova.

Sve je izvjesnije da će ovaj sjajni defanzivac, s mogućnosti da po potrebi odigra i prema naprijed, napustiti mađarski Ferencvaros, koji je spreman odreći se svog ponajboljeg igrača za tri ili četiri miliona eura.

Ranije smo pisali da Bešića žele Borussia Moenchengladbach, Fenerbahče, Anderlecht, Cardiff City... Katalonski Sport piše da se redu zainteresovanih klubova za Bešića priključila i Celta iz Viga. 

Sportski direktor Celte Miguel Torrecilla oduševljen je Bešićevim sposobnostima i smatra da bi on bio pravo pojačanje za klub koji igra u Primeri. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.