Bešiktaš deklasirao protivnika u 45 minuta
Foto - Besiktas

Pet golova za poluvrijeme

Bešiktaš deklasirao protivnika u 45 minuta

Midhat Šljivak

Ekipa Bešiktaša nakon 45 minuta igre vodi sa čak 5:0 protiv ekipe Hatayspora u susretu 37. kola turske Super lige.

Istanbulski tim jako je blizu titule prvaka i sa odličnim igrama nastavio je i večeras na svom terenu i već za poluvrijeme je riješio pitanje pobjednika meča.

Hatayspor je izgledao nemoćno pred Bešiktašem. Domaći su poveli već u drugoj minuti autogolom Akintole, a zatim je na scenu stupio Cyle Larin.

Prvo je Larin u 11. minuti postigao pogodak za 2:0, da bi samo tri minute kasnije postigao svoj drugi, a treći gol svog tima za visokih 3:0.

Redale su se šanse pred golom gostiju u prvom dijelu. Domaći su propustili još nekoliko šansi, a u finišu prvog poluvremena zabili su još dva gola.

Georges-Kevin N'Koudou je u 38. minuti postigao pogodak za 4:0, da bi Ridvan Yilmaz u 44. minuti postavio konačnih 5:0.

Bešitkaš je tako osigurao tri boda već u prvom poluvremenu i zadržat će poprilično finu prednost pred sam finiš sezone.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Crno-bijeli iz Istanbula su sa ovom pobjedom osam bodova ispred Fenerbahčea i devet ispred Galatasaraya koji imaju po susret manje.

Do kraja prvenstva u Turskoj ostala su još tri kola, a već u narednom gledamo spektakularan obračun Galate i Bešiktaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi