Bešiktaš i Bursaspor odigrali fantastičnu utakmicu

Šest golova i podjela bodova

Bešiktaš i Bursaspor odigrali fantastičnu utakmicu

Edmir Škorić

Dva su susreta 11. kola turske Superlige odigrana u petak navečer. Duel Bešiktaša i Sivasspora donio je šest pogodaka, ali ne i pobjednika.

Po imenima su Bešiktaš i Bursaspor ekipe iz samog vrha turskog nogometa, ali trenutno su i jedni i drugi na sredini tabele. Bodovona prednost do ovog kola bila je na strani Bešiktaša, koji je imao 15, a Bursa 13 bodova. To se puno nije promijenilo i nakon večerašnje utakmice.

 

Slovak Stanislav Šestak je u 28. minuti doveo goste u vodstvo, a onda je uslijedio brzi preokret domaćina, koji je za deset minuta nastavka postigao dva gola, a strijelci su bili Olcay Sahan i Slovak u crno-bijelom dresu Filip Hološko.

 

Četiri minute kasnije Ibrahim Ozturk je poravnao na 2:2. Domaćin preko Huga Almeide, koji je pogodio iz penala u 67. minuti, stiče novu prednost. Konačnih 3:3 postavlja Pablo Batalla. 

 

U drugom susretu Sivasspor je minimalno slavio protiv Eskisehirspora, a gol odluke postignut je već u 15. minuti, autor istog bio je Čeh Jan Rajnoch,. Eskisehirspor je ostao na trećoj poziciji sa 17 bodova, dok Sivasspor sada ima 15 i zauzima osmu poziciju.

 

Turska Superliga, 11. kolo:

Bešiktaš - Bursaspor 3:3 (Sahan 52, Hološko 55, Almeida 67- penal/ Šestak 28, Ozturk 59, Batalla 76)

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Sivasspor - Eskisehirspor 1:0 (Rajnoch 15)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.