Bešiktaš i Orduspor upisali domaće pobjede

Turska Superliga, 4. kolo

Bešiktaš i Orduspor upisali domaće pobjede

Edmir Škorić

Bešiktaš i Orduspor slavili su domaće pobjede u poljednje dvije utakmice četvrtog kola turske Superlige.

Bešiktaš je u Istanbulu bez većih problema savladao Elazigspor, mada se tako nije očekivalo poslije prvih 45 minuta. Gosti su pružali otpor, ali je isti slomljen u četvrtoj minuti nastavka.

 

Necip Uysal je matirao hrvatskog golmana Vanju Ivesu, a u 64. minuti Tomaš Sivok je udvostručio prednost crno-bijelih. Sve dileme oko pobjednika, ako ih je i bilo, otklonio je Nijemac Roberto Hilbert u 72. minuti.

 

Orduspor je drugom prvenstvenom pobjedom stigao na diobi trećeg mjesta. U Ordi je poražen Kayserispor s 3:2. 

 

David Barral već u drugoj minuti dovodi domaće u prednost, a onda je jednom nepromišljenom reakcijom goste potopio njihov golman. Ertugrul Taskiran je u 10. minuti zaradio crveni karton...

 

Samo šest minuta kasnije Hasan Kabze pogaša za već sigurnih 2:0 u korist Orduspora, ali Miguel Garcia autogolom vraća gostima kakvu-takvu nadu. Rumun Bogdan Stancu u 58. minuti vraća domaćinu dva gola prednosti, ali Kayserispor ne odustaje. 

 

Diego Biseswar je u 78. matirao domaćeg golmana Sau Fornezzija. Ipak, nisu goti uspjeli da se vrate u potpunosti do kraja utakmice.

 

Turska Superliga, 4. kolo:

Bešiktaš - Elazigspor 3:0 (Uysal 49, Sivok 63, Hilbert 72)

Ordupor - Kayserispor 3:2 (Barral 2, Kabze 16, Stancu 58/ Garcia 36 - ag, Bisewar 77)

Potražite više informacija na temu Super Lig:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti