Bešiktaš iznenadio Galatu, Bajramović ubacio 13 poena

TBL, četvrtfinale doigravanja

Bešiktaš iznenadio Galatu, Bajramović ubacio 13 poena

Edmir Škorić

Košarkaši Bešiktaša priredili su iznenađenje u gostima kod gradskog rivala Galatasarayja...

Bešiktaš je gostovao Galatasarayju u prvom susretu četvrtfinalne serije doigravanja za turskog prvaka. Domaćin je bio favorit, no ne i pobjednik na kraju.

Crno-bijeli su slavili sa 72:70 u dosta neizvjesnoj utakmici. Galatasarayju je pripalo prvo poluvrijeme (23:20, 22:13), no u nastavku su se stvari drastično promijenile. 

Bešiktaš je u trećoj četvrtini slavio sa plus sedam (19:12), a sa istom razlikom su bili bolji i u posjednjih 10 minuta (20:13). Može se reći da su na kraju zasluženo trijumfovali i oduzeli Galati prednost domaćeg terena.

Christopher je predvodio goste sa 24 poena, dok je Tomislav Ružić ubacio 19 poena, a Kenan Bajramović, bivši bh. reprezentativac, 13 poena. Zoran Erceg je bio najefikasniji u momčadi Galate sa 22 poena.

Druga utakmica igra se 16. maja i Bešiktaš ima priliku da pred svojim navijačima ovjeri trijumf i prođe u polufinale, a tamo ga čeka bolji iz duela Banvitspor - Tofas (1:0 u seriji).

TBL, četvrtfinale doigravanja, prve utakmice:
Banvit - Tofas 82:78
Gaatasaray - Bešiktaš 70:72
Fenerbahče - Usak 87:75
Anadou Efes - Pinar 96:90

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.