Bešiktaš izvukao bod protiv Šehićevog Erzuruma

Turska Super liga, 19. kolo

Bešiktaš izvukao bod protiv Šehićevog Erzuruma

Devetnaesto kolo turskog šampionata otvoreno je duelom Bešiktaša i Erzuruma na Vodafone Parku u Istanbulu. Na kraju je duel ove dvije ekipe završen rezultatom 1:1.

Bešiktaš je kontroliso ritam igre u prvom dijelu, ali domaći fudbaleri nisu bili dovoljno agresivni u ofanzivi, pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Treba istaći i da je Ibrahim Šehić danas imao nekoliko fantastičnih intervencija na golu Erzuruma, a gosti su u nastavku uspjeli šokirati velikog protivnika.

Igrala se 69. minuta kada je jedan defanzivac Bešiktaša nespretno intervenisao, a Dorukhan Tokoz ni kriv ni dužan postigao autogol za vodstvo Erzuruma od 0:1.

Krenuli su domać sa napadima nakon primljenog gola, a do poravnanja su uspjeli stići u 78. minuti. Ljajić je odlično ubacio, a Tokoz ovaj put pogodio pravu mrežu pošto je glavom savladao Šehića za 1:1.

Bešiktaš je nastavio napadati, ali su veće prilike pred golom Erzuruma izostale, pa je susret završen rezultatom 1:1.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Treba dodati da je Bešiktaš u 87. minuti ostao sa igračem manje pošto je Ricardo Quaresma isključen zbog grubog i nepotrebnog prekršaja.

Bešiktaš je sa današnjim bodom barem nakratko došao do četvrte pozicije i trenutno ima 30 bodova. Erzurum je preskočio Akhisar i Fenerbahče i pobjegao iz opasne zone, barem dok se ne odigraju ostali susreti 19. kola.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi