Bešiktaš osvojio Eurochallenge cup

Drugi trofej ove sezone

Bešiktaš osvojio Eurochallenge cup

M. Maksimović

Košarkaši Bešiktaša su pobjednici ovosezonskog izdanja Fiba Eurochallenge cupa. U finalnom susretu završnog turnira kojem je domaćin bio Debrecen, Bešiktaš je savladao Chalon 91:86.

Sama utakmica ponudila dosta uzbuđenja, ali i preokreta. Bešiktaš je krenuo sa 15:3, četvrtinu je dobio 12 razlike. Ekipa Chalona se počela buditi sredinom druge četvrtine. Bešiktaš je imao 13 razlike, ali se ta prednost do odmora spustila na samo -4. Chalon je uspio  na isteku treće dionice napokon povesti, Tchicamboud je pogodio za +2.

Vrlo važnu seriju, možda čak i prelomnu, košarkaši Bešiktaša prave u prve četiri minute četvrte četvrtine. Erceg je postigao četiri poena, Hawkins dva, Kemp tri, za vodstvo Bešiktaša 66:59. Kada su utakmica definitivno lomila. Arrroyo je vezao dvije trice za 82:70, prije nego što će uslijediti penal završnica. Na kraju to nije pomoglo gostima iz Francuske, je su poraženi na kraju 91:86.

Nevjerovatnu utakmicu je odigrao Pops Mensah-Bonsu koji je na kraju imao 26 poena i čak 20 skokova. Uz  Mensah-Bonsua, Bešiktaš je imao i Zorana Ercega sa 25 poena i 15 skokova. što se tiče ekipe Chalona, Steed Tchicamboud je bio najefikasniji sa 19 poena, dok dvocifreni bili Aminu sa 13 te Schilb i Evtimov sa 12 poena. Za ekipu Bešiktaša ovo je treći naslov nakon titule prvaka 1975.godine i Kupa koji je također osvojen ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.