Bešiktaš uvjerljivo slavio u manjem gradskom derbiju

Süper Lig, 20. kolo

Bešiktaš uvjerljivo slavio u manjem gradskom derbiju

Edmir Škorić

U zaostalom susretu petnaestog kola turske Süper Lig Bešiktaš je, kao gost, deklasirao Kasimpašu rezultatom 3:0.

Bešiktaš je gostovao u Istanbulu kod manjeg gradskog rivala i poprilično lako stigao do nove, jedanaeste prvenstvene pobjede, kojom se momčad Slavena Bilića, bivšeg hrvatskog selektora, učvrstila na trećoj poziciji na tabeli, odnosno primakla se vodećem Feneru na pet, a drugoplasiranoj Galati na jedan bod.

Portugalski napadač Hugo Almeida matirao je švedskog golmana na golu domaćih Andreasa Isakssona u 26. minuti. Mladi Kolumbijac Pedro Franco povisio je na 2:0 u 34. minuti.

U završnici prvog dijela Bešiktaš dolazi i do trećeg pogotka. Postigao ga je Veli Kavlak. Nakon samo četiri minute igre u drugom dijelu Serdar Kurtulus, nogometaš gostiju, dobiva drugi žuti karton i odlazi u svlačionicu. S igračem manje Kasimpaša ne uspijeva doći ni do utješnog pogotka. 

Kasimpaša ostaje sedmoplasirani tim lige sa 30 bodova. Ovo im je bila deveta uzastopna prvenstvena utakmica u kojoj nisu slavili. Bešiktaš je u seriju od tri pobjede. 

Turska Süper Lig, 15. kolo:
Kasımpaša - Bešiktaš 0:3 (Almeida 26, Franco 34, Kavlak 44)

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.