Besiktasu derbi protiv Trabzona

12. kolo turske Superlige

Besiktasu derbi protiv Trabzona

U posljednjoj utakmici 12. kola turske Superlige, Besiktas je na gostovanju kod Trabzona slavio sa minimalnih 0:1.

Trabzon je na prepunom Hüseyin Avni Aker Stadionu ugostio momčad Besiktasa, a gosti su odnijeli puni plijen. U prvom poluvremenu se mreže nisu tresle, da bi Ricardo Quaresma sa kreča, u 78. minuti, postavio konačan rezultat i donio veliko slavlje gostima. 

Ondrej Celustka je skrivio najstrožiju kaznu, dobivši direktni crveni karton. Portugalcu Quaresmi je to bio ovosezonski prvijenac u dresu Besiktasa, u okviru turske Superlige. 

Besiktas je ovom pobjedom skočio na peto mjesto ligaške tabele i nije poražen u zadnja dva susreta, dok Trabzon ostaje na šestom mjestu sa 20 osvojenih bodova. 

Turska Superliga, 15. kolo (nedjelja):
Trabzonspor - Besiktas 0:1 (Quaresma pen. 78)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti