Besim Šerbečić velika želja FK Velež
Sjajni štoper bi se vrlo brzo mogao vratiti u Premijer ligu?

No je li realno za očekivati da sjajni štoper pojača mostarski tim?

Besim Šerbečić velika želja FK Velež · Saznajemo

O. Lekić

Iza mostarskog FK Velež odlična je polusezona u kojoj je ovaj tim istakao jasnu kandidaturu za visok plasman i borbu za Evropu.

Veležov trener Feđa Dudić više puta je ponovio kako će mu glavna pojačanja biti kada potpuno spremni budu igrači koji su zbog ozljeda propustili cijelu ili većinu predsezone - Dino Hasanović, Seid Behram i Konstantin Češmedžijev. 

Također je Dudić najavio kako Velež neće gomilati fudbalere već će raditi ciljano na dovođenju pojačanja a kao prioritete naveo je jačanje zadnje linije i napadačkog dijela tima. SportSport.ba saznaje da je velika želja mostarskog tima za narednu polusezonu Besim Šerbečić koji je nakon što mu je istekla posudba koju je odlično odradio u FK Sarajevo, vratio u norveški Rosenborg. Šerbečić, koji je za Sarajevo odigrao 36 utakmica u kojima je ubilježio i dva gola te asistenciju, sjajno bi došao Veležu koji je u međuvremenu napustio Faruk Bihorac, a na izlaznim vratima je i Muharem Čivić.

No veliko je pitanje koliko je realno da Šerbečić ojača Velež jer se navodno u Rosenborgu ozbiljno računa na njegove usluge. Dugogodišnji kapiten norveškog kluba Mike Jensen koji je igrao na štoperskoj poziciji oprašta se od aktivnog bavljenja fudbalom a struka Rosenborga upravo u Šerbečiću vidi njegovog nasljednika, a i mladom štoperu je vjerovatno velika želja izboriti status u norveškom velikanu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U svakom slučaju, uzbuđenja prelaznog roka su ispred nas i biće zanimljivo vidjeti kakav posao će odraditi ne samo FK Velež nego i svi premijerligaški klubovi koji su u zimskom periodu najavili da če pojačati svoje redove. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tas14
Da li ste normalni da ovakva igračina dođe u vaš klub hahahaha... Onako realno no disrespect ali da se ne lažemo
6 13
Denchi
U stilu ucitelja Vlade Jagodica haha :)
12 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi