Beširević ostaje na Otoci

Lijevi bek produžio saradnju

Beširević ostaje na Otoci

A. Čaušević

Amar Beširević će još dvije godine nositi dres Olimpika nakon što je danas dogovoren nastavak saradnje. 

Ovaj lijevi bek koji je u prošloj sezoni bio standaran u ekipi Vukova s Otoke potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s povratnikom u Premijer ligu.

"Sretan sam zbog nastavka saradnje sa Olimpikom. Klub je to koji mi je dao priliku za afirmaciju i bilo je logično da nastavimo saradnju. Moram reći da sam zadovoljan uslovima, ali i odnosom kluba kako prema meni, tako i prema mojim saigračima, pa je potpis ugovora logičan slijed stvari", kazao je Beširević.

Beširević i saigrači se već desetak dana pripremaju za izazove u novoj sezoni.

"Svi smo nekako jedva čekali da krene rad i treninzi. Pauza je bilo duga, pa smo izlaskom na teren nekako 'došli na svoje'. Pripreme protiču bez nekih problema, uskoro kreću i utakmice, a to je ono što najviše volimo. Što se tiče Premijer lige BiH, svakako da je to zahtjevnije takmičenje, od prvoligaškog u kojem smo nastupali. Naš cilj za ovu sezonu je jasan. Dodatna stabilizacija kluba i plasman u sredini tabele je ono što u ovom momentu zadovoljava naše ambicije."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj 20-godišnjak ne bježi od toga da zaigra i za U21 reprezentaciju BiH nakon što je uspješno prošao sve ostale omladinske kategorije.

"Prošao sam sve selekcije u reprezentaciji. Bio sam u kadetskoj, juniorskoj i nadam se da ću zaslužiti poziv i za mladu reprezentaciju i to je moj cilj za ovu sezonu. Sada ću biti više 'na oku' selektorima i javnosti, a na meni je da nastavim sa radom i dobrim igrama. Nadam se da će ljudi koji odlučuju o tome prepoznati to i da ću se naći u krugu kandidata za dres sa najdražim grbom", rekao je Beširević.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi