Beširović: Želimo zadržati drugo mjesto

Beširović pred utakmicu

Beširović: Želimo zadržati drugo mjesto

O. Lekić

Dino Beširović je motor Radnika na sredini terena. Igrač koji izvršava veliki broj defanzivnih zadataka, a istovremeno otpočinje sve napade našeg tima.

Igrač koji nema oscilacija u formi i koji pruže odlične nastupe u kontinuitetu. S obzirom da on faktički nije ni imao pauzu između dvije sezone, prošlonedeljni odmor zbog nastupa reprezentacije mu je dobro došao.

– Pauza je došla kao poručena, jer smo imali težak raspored prije pauze i iskoristili smo je da se odmorimo i da se još više uigramo za kraj prvenstva. Metalege je sigurno dobra ekipa, mislim da im je do sada nedostajalo sportske sreće, jer dobro igraju. Mi ih jesmo pobijedili u prvom dijelu prvenstva, ali su oni ostavili jako dobar utisak. Kao i mi, i Metalege u gostima igra bolje i zato moramo dati maksimum da bi došli do nova tri boda. Želimo ostati na drugom mjestu i daćemo sve od sebe da se na drugoj poziciji zadržimo što duže, kaže Beširović.

Uz Obradovića, Beširović je odigrao najviše utakmica u dosadašnjem dijelu prvenstva, a čini se da kao i cijeli tim iz kola u kolo igra sve bolje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

– Mislim da kod trenera Miloševića igramo više sa loptom u našem posjedu. Bolje držimo pozicije na terenu što pokazuju i rezultati. Igra na kojoj insistira trener Milošević mi mnogo više odgovara, jer više imam loptu u nogama, a tada se osjećam najkomotnije. Još jednom ponavljam, imamo sve uslove da u subotu odigramo dobru utakmicu. Želimo ostati na visokom drugom mjestu i, naravno, želimo igrati pred što više gledalaca, zaključuje olimpijski reprezentativac BiH.

Utakmica protiv Metalegea se igra na Gradskom stadionu u subotu u 13:00.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi