Mulalić: Sklonite me ako mislite da sam prepreka Želji

Trener Želje u svom stilu

Mulalić: Sklonite me ako mislite da sam prepreka Želji

Edmir Škorić

U nedjelju će se na Koševu odigrati 107. vječiti derbi između Sarajeva i Željezničara.

"Ovo je 107. po redu derbi i pozivamo ovom prilikom navijače Želje da u što većem broju dođu na Koševu. Što se tiče prodaje ulaznica, sutra od devet sati navijači će moći da kupe karte u našem Fan shopu, a prodaja karata nastavit će se i u nedjelju ujutro, pa do nekih 12-13 sati", u uvodu je rekao direktor Željezničara Mirsad Šiljak, dodavši:

"Delegacija Željezničar sa delegacijom Sarajeva sutra će obići mezarja navijača koji nisu više s nama".

Sjajan je to gest klubova, a obići će se mezarji Vedrana Puljića, Admira Bjelaka, Dževada Begića Đilde i Mirze Raščića.

Potom je novinarima štošta toga imao da kaže trener Želje Edis Mulalić.

"U srijedu smo imali utakmicu u Tuzli. Čujem razne priče, ali opet ću stati iza svoje ekipe. Sve što se dešavalo u srijedu, stojim vam na raspolaganju i možete meni da se obratite za bilo šta. Ginuo sam kao igrač za ovaj klub, žrtvujem se i dan danas za ovaj klub. Neka me slobodno sklone ako misle da stojim na putu Želji. Ja sam pravio ovu ekipu, sa dva igrača koji su ostali, a oni su za mene heroji. Zašto? Igramo u nedjelju utakmicu, a nismo ni u snu mogli očekivati da ćemo se boriti za Evropu. Znam da će igrači ući hladne glave u derbi. Volio bih da u ovim utakmicama budu sa malo mog srca i onda rezultat ne bi trebao da izostane. Za godinu dana ćemo biti gdje je Sloboda sada. Neke stvari se jednostavno ne stvaraju preko noći i sigurno da smo s te strane na pravom putu", kazao je Mulalić.

"Vraća nam se Stanić, ostali su zdravi. Pomoći ću igračima, bit će kao da igram, samo ću stajati dva metra iza linije. Šta god da se desi, uz igrače sam i uvijek ću biti. Pritisak nemaju, oni znaju za pritisak. I utakmica u Zvorniku nam je bila jednaka kao i ova. Ako ikoga imate da kritikujete, opalite po meni. Ako treba izguniti na Koševu, ja ću prvi stati ispred igrača i poginuti", dodao je.

"Samo moje srce i moja glava znaju šta je utakmica sa Sarajevom. Normalno da je ovo bitna utakmica. Meni su bile specifične te utakmice".

O Sarajevu

"Drag mi je onaj dečko što vodi Sarajevo. Drago mi je zbog njega, dobar momak, a i trenirao je kod nas, naš je izdanak. Sarajevo je dobro prema naprijed, mada ni u odbrani ne zaostaju. Kvalitetna su ekipa, pratili smo jedni druge. Mi možda imamo više igrača koji prvi put igraju derbi. Hurtić je svjesno prebacio lopticu na nas, pa je rekao da smo mi favoriti. To su trenerske floskule.  Derbi ipak treba da protekne u jednom sportskom duhu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sama po sebi utakmica je pritisak. Bitno je samo skoncentrisati se na zadatak na terenu, a ne razmišljati o parama, publici, atmosferi, prošlim rezultatima..", dodaje Mulalić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi