Besmisao Komisije za izbor selektora
Kajtaz i Misimović razgovaraju, a ne pregovaraju sa kandidatima. U tim razgovorima zapravo se ne priča ni o čemu konkretnom. Baš kao kad prijatelji odu na kafu i bace šuplju.

Potraga za nasljednikom Mehmeda Baždarevića

Besmisao Komisije za izbor selektora

U izjavi za hrvatske medije legendarni Robert Prosinečki, kandidat za selektora fudbalske reprezentacije BiH tvrdi da sa emisarima Nogometnog saveza naše zemlje nije pregovarao već samo razgovarao, niti da su pričali o plati.

Ne može se baš decidno razaznati da li nisu pričali o novcu jer Robija novac ne zanima ili eto, nisu. Onako nisu.

Kada je prije mjesec i po dana Izvršni odbor NSBiH ovlastio četiri bivša fudbalera, među kojima nekada i dva vrsna trenera, djelovalo je to kao dobar potez. Da ne bi mi nešto pametovali, jer svakako sa fudbalom imamo veze do nivoa na kojem su kantonalni ligaši, evo, imaju ljudi koji su stručni, kojima niko ništa ne može prigovoriti kada je u pitanju fudbal.

Ivica Osim, Dušan Bajević, Sead Kajtaz i Zvjezdan Misimović dobili su ulogu da predlože kandidate ili jednog kandidata za kojeg smatraju da će biti bolji nasljednik Mehmeda Baždarevića.

Kad je ovome istekao ugovor, govorkalo se kako i on opet može biti kandidat, ali otpilio ga je po kratkom postupku. Nedugo zatim iskristalisala su se dva kandidata Meho Kodro i Amar Osim. Pričalo se i sa jednim i sa drugim, imali su čak domaću zadaću da predstave svoj neki plan, viziju kako bi to oni donijeli boljitak reprezentaciji, ali i bh. fudbalu u cjelini.

Nije se pričalo o novcu. O novcu se ni sa jednim drugim kandidatom nije pričalo, a nakon Kodre i Osima razgovaralo se s mnogima. Postoji okvirno cifra od 15.000 eura, no znaju li ti kandidati za tu cifru?

O čemu uopće pričaju članovi Stručne komisije, a to su uglavnom Kajtaz i Misimović, s kandidatima? Ne pričaju sigurno ni o pomoćnicima, a znamo kako ih se ovdje dodjeljuje.

I na kraju krajeva, mada je djelovalo njihovo imenovanje kao lijep potez, referira li se zaista njihova stručnost pri izboru. Prema onome šta se dešavalo na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora u Zenici - ne! Na kraju krajeva selektor će, ako to bude Prosinečki, biti neko koga Stručna komisija nije uopće prvobitno ni predložila.

Svašta se pisalo i špekuliralo prije rečene sjednice, recimo kako su Kodri već određeni pomoćnici - Emir Spahić i Sergej Barbarez. I šta ako čovjek, hipotetski, bude želio druge pomoćnike? Izabrat ćemo ga, pa onda on neće željeti te saradnike te će podnijeti ostavku?

Robert Prosinečki i Amar Osim čekaju da članovi Izvršnog odbora dignu ruke za njih i onda će jedan od njih biti selektor BiH. Pa će onda pričati o plati? Poslije će skovati plan kako reprezentaciju odvesti na Euro? Hoće li ih otjerati kao Kodru svojevremeno kada bude rekao nećemo igratu tu utakmicu, jer je to besmisleno, ne uklapa se u plan?

Stručna komisije zapravo samo je zastor, stručno formiran kako se tamo neko ne bi morao previše baviti svojim poslom. Ko će se peglati i pričati s kandidatima kad već ne postoji konkurs pa da se na njega prijave Guardiola, Low, Redknap, Moyes, možda i Sarri...

Top Komentari

Ars1946
Ovaj kolporter pokušava da diskreditira Robija... Providno od strane Amawovih ahbaba koji rade za sitnu crkavicu... Robi je miljama isored Amawa i zasluzuje da bude selektor... Sa Papetom smo bili prvi u grupi i SP, i dva puta drugi... Sa ćuranom Mešom smo bili dva puta treći i nijedan odlazak na SP ili EP... Sa štrumfom Amawom bi dalje napredovali i osvajali četvrto ili peto mjesto u Grupi za EP ili SP... Dobiti nogu u Japanu ili još gore u amaterskom Kataru i niti fitnes trener igracima koji su trenirali po parkovima i traziti da bude selektor može ssmo u ovakvoj Bosni .. Valjda treba Osimu senioru obezbediti sina sa jednom vrečicom "zlata" mjesečno za Babinog vakta...Korumpirani novinari i Babo Osim navalili svim silama... Ispada po ovim novinarčićima da Miske uzima pare...a svi znamo da to nije istina...
23 10
amar.k
amar bi bio najbolji izbor i nema rasprave oko toga ali naravno zna se da ce se opet izabrati neki ublehas iz dijaspore i inostranstva kao oni su iz hrvatske ili francuske pa samim time znaju vise od blaza, amara i musemica
8 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti