Besmrtni Buffon je i sinoć pokazao da je najbolji ikad: Legendarni golman u nadoknadi izveo čudo

I to u 43. godini života

Besmrtni Buffon je i sinoć pokazao da je najbolji ikad: Legendarni golman u nadoknadi izveo čudo

A. Čaušević

Gianluigi Buffon je najbolji golman svih vremena. Rečenica je s kojom će se mnogi poznavaoci fudbala složiti i to bez razmišljanja. 

Legendarni Italijan traje duže od 25 godina i ne prestaje da briljira. Svoju "besmrtnost" je pokazao i sinoć protiv Napolija.

Igrala se sudijska nadoknada finala italijanskog Kupa. Napoli je imao korner, a Buffon je fenomenalnim reakcijama uspio sačuvati svoju mrežu.

Prvo je odbranio pokušaj Maksimovića glavom, a onda je odbijanac odbio uz stativu. Odbrana koju mogu izvesti samo najbolji.

Treba napomenuti da je Buffon u januaru napunio 42 godine, ali na način koji brani neki bi pomislili da je značajno mlađi.

Ipak, Buffon na kraju nije imao razloga za slavlje. U penal seriji igrači Napolija su bili pribraniji i smireniji te su zasluženo stigli do trofeja. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

.....
Kako glup naslov
4 0
realno_govoreci
Prije receno losa reakcija jer udarac glavom odbija u svoj peterac i stvara guzvu i priliku za drugi tim,jos pored toga udarac glavom nije bio toliko jak uopste.Ter Stegen ili neki vrhunski golman bi vjerovatno ovo u rukama sačuvali ali eto,drama je majka klikova u današnjem vremenu
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi