Cristiano Ronaldo sinoćnjim porazom postavio vlastiti negativni rekord

Dva zaredom izgubljena trofeja

Cristiano Ronaldo sinoćnjim porazom postavio vlastiti negativni rekord

Portugalac Cristiano Ronaldo sinoć je postavio vlastiti negativni rekord. 

Njegov Juventus je u finalnom susretu Kupa Italije izgubio na Olimpicu od Napolija poslije penala.

Ovo je za Ronalda prvi put u karijeri da izgubi dva uzastopna finala nekog kup takmičenja jer je ranije tokom ove sezone izgubio i u Superkupu od Lazija.

Portugalac je sinoćnjim porazom propustio i drugu šansu da se domogne Kupa Italije jer Juve ni prošle godine nije osvojio ovaj trofej, a zanimljivo da ga je prije dolaska Ronalda osvajao čak četiri puta zaredom.

Osim što je izgubio finale Ronaldo je pružio još jednu jako blijedu partiju. Nakon što je podbacio u revanšu polufinala prije nekoliko dana protiv Milana, Portugalac je sinoć bio prilično nevidljiv, a tokom penal serije čak i nije dočekao svoj red da šutira jer je prije toga Napolije riješio posao.

Bez obzira na sve, treba ipak reći da je Ronaldo najbolji ovosezonski igrač Stare dame sa čak 25 golova u svim takmičenjima.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi