Besplatan ulaz i ručak za goste

Lijep gest uprave Veleža

Besplatan ulaz i ručak za goste

Adnan Beganović

U srijedu se igraju utakmice 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine. Za razliku od prošle sezone, kada su u prvom kolu za protivnika imali premijerligaša Travnika, ove sezone mnogo je lakši ždrijeb. Protivnik je Mladost iz Donjeg Svilaja, član Druge lige Sjever.

Ulaz na stadion na utakmicu sa Mladosti biće besplatan. Na taj način Klub želi da razvije jedan novi oblik saradnje sa navijačima. Oni ove sezone daju punu podršku mladoj ekipi „Rođenih“ i kada bilježi pobjede i poraze, te se na ovaj način od strane Kluba žele simboličnom gestom zahvaliti na tome. Osim toga, u razgovoru sa rukovodstvom kluba iz Donjeg Svilaja, Fudbalski klub Velež odlučio je da bude istinski domaćin. Za goste koji dolaze sa samog sjevera naše države iz Posavskog kantona biće upriličen ručak.

 

"Riječ je o amaterskom klubu i njima je čast što u zvaničnoj utakmici igraju sa Veležom. Obzirom da će ekipa Mladosti imati dugo putovanje do Mostara, želimo ih na najbolji način ugostiti. Organizovan je ručak za naše goste, a nadamo se da će im, naravno izuzev rezultatskog segmenta, ovo gostovanje kod Veleža ostati u lijepom sjećanju. Želimo imati što više ovakvih kontakata sa klubovima širom BiH i koliko je u našim mogućnostima radimo na tome", kaže Sedin Tanović, direktor Veleža.

 

Za utakmicu u srijedu stručni štab može računati na skoro sve igrače. Izuzetak su oni koji se već nekoliko dana nalaze na spisku povrijeđenih. Ipak, postoji mogućnost da dođe do nekih kombinacija u timu.

 

"Mislim da nećemo praviti previše kombinacija. Ionako nam igraju mladi igrači, pa i ne možemo tu sada nastupiti na način odmorimo iskusnije, a pružimo priliku mladim. Naše goste iz Donjeg Svilaja želimo ugostiti na najbolji način, a na terenu biti ozbiljni i ne dozvoliti bilo kakvo iznenađenje. Nastavljamo sa našom praksom da igramo otvoreno i napadački. To nam se katkad može itekako „razbiti o glavu“ da doživimo teži poraz kao u subotu, ali to je igra koju vole gledati navijači i privlači publiku na stadione.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

To je igra kakvu je Velež decenijama imao i dio je naše tradicije, a želimo je usaditi ovim mladim igračima. Nažalost, u ovoj fazi razvoja ekipe tu školu povremeno platimo težim porazom. Protiv Mladosti priželjkujem mnogo lijepih poteza, a onda da se mirno okrenemo našim narednim protivnicima u prvenstvu", kaže Asmir Džafić, šef struke

Veleža.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.