Betis bez problema protiv Villarreala

Primera, 32. kolo

Betis bez problema protiv Villarreala

Edmir Škorić

U posljednjem susretu subotnjeg programa 32. kola španske Primere Betis je s potpunom lakoćom savladao Villarreal (3:1).

Betis i Villarreal ove sezone bore se za opstanak u elitnom društvu. Na boljem putu je andaluzijski sastav, pogotovo nakon večerašnje pobjede na Benito Villamarinu.

Domaća momčad u svega tri minute, od 35. do 38, postiže dva pogotka. Prvo Roque Santa Cruz matira Diega Lopeza, a zatim i Ruben Castro, koji je asistirao kod vodećeg gola.

Benat je u 59. riješio sve dileme, a nemoćna Žuta podmornica dodatno je potonula kada je u 66. minuti zbog dva žuta kartona igru morao napustiti Angel Lopez. Ipak, uspjeli su do kraja postići jedan gol. Ruben je u trećoj minuti sudačke nadoknade zabio iz penala.

Betis je ovom pobjedom došao na 38 bodova i 13. poziciju na tabelu, ostavivši iza sebe Real Sociedad i Mallorcu, koji imaju po utakmicu manje. Villarreal je "prvi iznad crte" sa 32 boda.

Primera, 32. kolo:

Betis - Villarreal 3:1 (Santa Cruz 35, R. Castro 38, Benat 59/ Ruben 93)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.