Beus: Očekujemo da se Hadžibegić izvini članovima IO

Potpredsjednik N/FSBiH

Beus: Očekujemo da se Hadžibegić izvini članovima IO

Faruk Hadžibegić je nakon suspenzije od strane Disciplinske komisije N/FSBiH sazvao konferenciju za medije.

Obraćanje bh. stručnjaka se svelo na iznošenje teških optužbi na račun predsjednika krovne kuće bh. fudbala Elvedina Begića, što je pogodilo i ostale članove Izvršnog odbora N/FSBiH. 

Jedan od onih koji je razočaran Hadžibegićevim istupom je i potpredsjednik N/FSBiH Ivan Beus.

"Poznavajući rad i njegovo djelovanje, ne znam stvarno koji su motivi naveli Faruka Hadžibegića da onako istupi u javnost. Iznesene su brojne neistine na račun gospodina Elvedina Begića", kazao nam je Beus i potom dodao:

"Da li Hadžibegiću smeta što nije izabran za selektora BiH ili ne, stvarno ne znam. Istina je da je on bio jedan od kandidata za tu poziciju, ali od strane Izvršnog odbora nije dobio dovoljno glasova i izabran je Baždarević."

Tvrdio je Hadžibegić da postoje nepravilnosti u radu N/FSBiH, što je Beus kategorički odbacio. 

"Dugo se vodi hajka oko tih navodnih nepravilnosti u radu, ali u našoj zemlji postoje organi i tijela koja rade na tim stvarima. To su optužbe neutemljene. To su rekli i svi oni koji su provodili istrage. Hadžibegiću je barem danas lako provjeriti da postoje računi za sve, ali nakon brojnih neistina koje je iznio, očekujemo da se u najmanju ruku ispriča svim članovima Izvršnog odbora", podvukao je na kraju Beus. 

Hadžibegić je suspendovan zbog kršenja etičkog kodeksa ponašanja (istup u medijima na račun Saveza). Suspenzija je na snazi do okončanja procesa, odnosno sve dok se Hadžibegić zajedno sa tri člana Saveza (Senad Islam, Ibrahim Adilagić i Amer Halep), koji su također suspendovani, ne očituju, a onda će se donijeti konačna odluka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi