Bevab: Iz svega sam izašao jači

Povreda iza, došao i debi za Zagreb sa samo 18 godina

Bevab: Iz svega sam izašao jači

Dino Bevab, juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine debitovao je u pretprošlom kolu HNL-a u dresu Zagreba. Pred kraj susreta protiv Varaždina u igru je ušao umjesto Nikole Frljužeca.

Bevab je ljetos prošle godine imao tešku povredu. Na pripremama sa prvim timom Zagreba slomio je fibulu i potrgao sve ligamente zgloba. No, na svu sreću ovaj talentovani nogometaš uspješno se opravio i ponovo probio u prvi tim.

"Povreda je iza mene. Ponekad osjetim bolove, ali nije to ništa strašno. Zaboravio sam na to", rekao je Bevab u razgovoru za SportSport.ba, dodavši:

"Bilo je veoma teško. Oporavak je trajao šest mjeseci. Međutim, iz svega toga sam izašao samo jači".

Nakon što je prošao pripreme sa prvim timom, zadovoljio je trenera Pjesnika Luku Pavlovića koji mu je priliku pružio u šestom kolu HNL-a protiv Varaždina pred sami kraj susreta.

"Pripreme sam odradio više nego dobro. Ustalio sam se među prvih 18 igrača u veoma  jakoj konkurenciji. Iskreno, očekivao sam svoje minute i dobio sam ih u pretprošlom kolu", kaže Bevab, te dodaje:

"Očekujem u nastavku sezone veću minutažu. Nadam se da će se to ostvariti i da ću uspjeti ove sezone izboriti mjesto u prvih jedanaest".

Juniorska reprezentacija Bosne i Harcegovine 7. septembra igrala je prijateljsku utakmicu protiv Austrije. Izabranici Tonija Karačića izgubili su sa 1:0 na gostovanju. Bevab ističe da, unatoč porazu, osjeti se napredak u odnosu na utakmice protiv Makedonije.

"Protiv Austrije pokazali smo da vrijedimo i da možemo odigrati kvalitetno. Međutim, nismo iskoristili svoje prilike i na kraju došao je taj minimalni  i nezasluženi poraz. Mislim da se vidio veliki napredak unatoč porazu i nadam se da ćemo u kvalifikacijama biti još bolji", kaže za kraj razgovora velika nada našeg nogometa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti