Bevanda i Salihbašić izabrani u IO
Sakib Malkočević, Josip Bevanda i Zlatan Mijo Jelić

Održana Skupština NS/FS BiH

Bevanda i Salihbašić izabrani u IO

Josip Bevanda iz Širokog Brijega i Suad Salihbašić iz Tuzle, na današnjoj redovnoj sjednici Skupštine Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine imenovani su za nove članove Izvršnog odbora NS/FS BiH.

Bevanda će u našoj fudbalskoj vladi naslijediti Zlatana Miju Jelića, predsjednika NK Široki Brijeg koji je podnio ostavku nezadovoljan radom IO, dok će Salihbaših naslijedio Fikreta Mujkića, koji je ovu funkciju morao napustiti zbog nespojivosti funkcija.

Osim izbora novi članova IO, skupštinski delegati verifikovali su i nove delegate u Skupštini. Tako je Bevandu zamijenio Danko Čavar, bivši sudija sa A liste Premijer lige BiH, a izvršene su i dvije izmjene kada je u pitanju FSRS. Tako su umjesto Milenka Peredije i Zorana Mačara imenovani Slobodan Tešić i Dragan Mičić.

Skupština je jednoglasno usvojila budžet za 2009. godinu koji iznosi 6.5 miliona KM, kao i revizorski izvještaj i izvještaj o finansijskom poslovanju za 2008. godinu.    

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.