Bevanda izbjegao linč

Huligani ponovo glavni glumci

Bevanda izbjegao linč

Adnan Beganović

Sarajevo i Široki Brijeg pružili su danas sasvim solidnu fudbalsku predstavu, no ono što je obilježilo jedan od derbija 24. kola na našu veliku žalost nije igra, nego huligani.

Oni koji sebe vole nazivati navijačima Sarajeva imali su svoj šou, a na udaru huligana našao se i generalni tajnik Širokog Brijega i član Izvršnog odbora Fudbaslkog saveza BiH Josip Bevanda koji je samo zahvaljujući sreći i reakciji, kako njega samog, tako i jednog pripadnika MUP-a, izbjegao linč.

"Ne želim dizati tenzije, kao što nisam nikad do sada, no huliganima se jednostavno mora stati u kraj. Nakon što sam vidio da mi prijeti linč sa jednim pripadnikom MUP-a pobjegao sam iz lože. Sakrio sam se u toalet, a uspio sam se izvući na filmski način. Bacio sam kravatu  i obukao sam zaštitarsko odjelo, te kapu i tako napustio stadion. Doista sam bio ugrožen i ovim putem se želim zahvaliti pripadniku MUP-a kojem ne želim navoditi ime da ne bi imao problema", rekao je za SportSport.ba Josip Bevanda i dodao:

"Dotakli smo dno, ne može gore nego što je sada. Mislim da su ovi svi neredi posljedice nefunkcioniranja Saveza kojeg sam i sam član. Umjesto da u zimskoj pauzi raspravljamo o problematici huliganizma i da pokušamo na sve načine konačno jednom tome stati u kraj, mi se bavimo nekim drugim stvarima. Bitniji nam je status, nego obračun sa huliganizmom. Ovo ovako više ne ide. Sutra ću zatražiti vanrednu sjednicu Izvršnog odbora, nema se šta čekati srijeda. Ovo nam je svima još jedno veliko upozorenje. Nisu samo neredi bili u Sarajevu. Imam informacije da je i u Mostaru bilo svega. Klubovi su taoci huligana i to ne treba kriti. S tim problemom trebamo se svi zajedno suočiti."

Bevanda se također zahvalio i čelnim ljudima sarajevskog kluba i igračima na fer i korektnoj igri.

"Vidjeli ste da je na terenu bilo sve za deset. Nikakvih problema nije bilo. Niti jednog oštrijeg starta. Igrači oba kluba pokazali su da su pravi sportisti. Čelni ljudi Sarajeva također su uradili sve što je u njihovoj moći da se ugodno osjećamo i zbog toga sam im zahvalan", zaključio je Bevanda.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije