Bevanda: Nisam licemjer kao pojedinci

Nakon jučerašnje sjednice

Bevanda: Nisam licemjer kao pojedinci

Adnan Beganović

Izjava data našem portalu od strane člana Predsjedništva FS BiH, Ilje Dominikovića, u kojoj je istakao da svi delegati Skupštine iz reda hrvatskog naroda nisu glasali protiv Statuta, izazvala je burnu reakciju Josipa Bevande.

"Upravo sam na vašem portalu čitao izjavu Ilje Dominikovića. Ne želim niti imam namjeru ulazitu u diskusiju sa dotičnim gospodinom ali javnost mora znati istinu", rekao je za SportSport.ba Josip Bevanda i dodao:

"Na kordinirajućoj sjednici predstavnika županija iz NS FBiH i NS BiH održanoj 12. jula u Novom Travniku, na temelju nacrta izmjena i dopuna Statuta Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, verzija FIFA i UEFA od 30. juna, jednoglasno je donešena odluka da se upute amandmani na članak 18. ( vezan za Predsjedništvo, odnosno u kojem se tražilo da na snazi ostane Predsjedništvo umjesto predsjednika), članak 19. (da se odluke na Skupštini donose voljom 46 umjesto 45 delegata), te članak 38. (da se odluke na IO FS BiH donose voljom 12 umjesto 11 članova istog). Dakle, jednoglasno je donešena odluka da se upute amandmani na spomenute članke i istu je potpisao gospodin Iljo Dominiković. Mislim da je sa ovim sve jasno".

Bevanda je razočaran što je sve završilo kako je završilo i tvrdi da je Široki Brijeg može biti najveći gubitnik, no kako sam kaže, najviše ga boli licemjerje ljudi koji vode naš fudbal.

"Ukoliko nas suspenduju najveći gubitnik biće Široki Brijeg i toga smo svjesni, ali zar se mi nismo pridržavali odluke IO FS BiH. Pa molim vas, prije neki dan IO je jednoglasno donio odluku da Predsjedništvo mora ostati i u novom Statutu, a sada se svi peru. Bošnjaci, Srbi i Hrvati, svi su isto glasali. Zar to nije licemjerje, a od danas će po medijima davati izjave koje idu njima u prilog. Josip Bevanda nije napravio milionske dugove u Savezu, Josip Bevanda nije političar nego sportski radnik. Josip Bevanda nije išao na niti jednu utakmicu reprezentacije o trošku Saveza i ne samo na utakmicu, nego i na raznorazna putovanja, dok drugi jesu. Josip Bevanda je jučer u ovim teškim momentima za naš fudbal, pristao gostovati na FTV, dok su drugi odbili. Mislim da to dovoljno govori o svemu", zaključio je Bevanda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.