Bevanda: Ovdje se vodi rat za fotelje

Bevanda: Ovdje se vodi rat za fotelje

Komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u sastavu Josip Bevanda, Muhidin Raščić i Slaviša Vujić poslala je izvještaj IO N/FSBiH, koji osporava predsjednik N/FSBiH Sulejman Čolaković.

Naime, SportSport.ba došao je u posjed navodne odluke IO u kojoj se osporava navod Komisije, a Član Komisije i član Izvršnog odbora N/FSBiH Josip Bevanda stoji iza tvrdnji komisije, te navodi kako je ovdje riječ o nečem drugom.

"Mi smo naš izvještaj poslali Izvršnom odboru N/FSBiH i stojimo iza onog što smo u njemu napisali, s obzirom na dokumentaciju koju smo imali i sa kojom smo raspolagali. Međutim, ovdje je riječ o nečem drugom", kaže član komisije Josip Bevanda u razgovoru za SportSport.ba.

"Ja nažalost nemam druge riječi, sem da kažem da se ovdje vodi pravi rat za fotelje između bošnjačkih kadrova. Ja sam od početka bio protiv toga da me se imenuje u ovu komisiju, jer nisam želio da se nađem u sred te borbe".

"Što se tiče izvještaja koji smo kao komisija potpisali, potpuno stojimo iza njega i pojedince smo razočarali time što smo pokazali s tim izvještajem kako nismo ničije privatno vlasništvo. Ja kao čovjek želim zbližavati, a ne razjednjivati ljude. Želim dobro bh. klubovima, reprezentaciji i fudbalu, ali borba za fotelje koja se odvija jednostavno ne ide u tom smjeru", dodao je za kraj razgovora za SportSport.ba član Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Josip Bevanda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.