Bez bh. košarkaša u najboljoj petorci turnira

Završeno Evropsko prvenstvo

Bez bh. košarkaša u najboljoj petorci turnira

Danas je završeno Evropsko košarkaško prvenstvo za juniore koje je održano u turskom Samsunu.

Novi prvak Evrope je Francuska, koja je u finalnoj utakmici savladala Litvaniju sa 75:68, a MVP tutnira je očekivano Frank Ntlikina koji je u finalnoj utakmici ubacio 31 poen. Mladom košarkašu Stasbourga se predviđa fantastična karijera i sigurno će mu ova nagrada biti veliki podsticaj za dalji napredak.

Po završetku prvenstva, odabrana je i najbolja petorka turnira a u njoj nije bilo mjesta ni za jednog bh. košarkaša, pa ni za Džanana Musu koji je bio prvi strijelac turnira.

Najbolju petorku prvenstva čine: Moretti (Italija), Ntlikina (Francuska), Deoumbouya (Francuska), Sedekerskis (Litvanija), Hartenstein (Njemačka).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi