Bez golova na Nou Campu
Drogba je propustio najbolju priliku za Chelsea

Liga prvaka, polufinale

Bez golova na Nou Campu

Teme:

Barcelona i Chelsea odlučiće o putniku u finale Lige fudbalskih prvaka u revanš susretu na Stamord Bridgeu u Londonu, jer je prvi meč ove dvije ekipe, odigran na Nou Campu večeras završen bez pobjednika, 0:0.

Duel Barce i londonskih plavaca mogao je zadovoljiti sve fudbalske sladokusce, ali ipak ostaje utisak da se mnogo više očekivalo od ove utakmice u odnosu na ono šta smo večeras mogli vidjeti na Stamford Bridgeu.

Barca je veći dio susreta imala terensku inicijativu, Katalonci su, očekivano, imali i mnogo veći posjed lopte, ali to im nije pomoglo da zatresu mrežu Čeha na golu Chelsea.

Međutim, možda i najbolju priliku na susretu imao je napadač londonskog sastava Didier Drogba, koji je iskoristio grešku Marqueza, ali je njegov šut ipak zaustavio golman domaćih Victor Valdez.

Kako se primicao kraj susreta, tako je Barcelona pojačavala ofanzivu ka golu gostiju. Daniel Alves je u dva navrata opasno zaprijetio Cechu, ali je prvi udarac Čeh odbranio, dok je drugi, iz slobodnog udarca, završio malo iznad prečke.

A onda, u 70. minuti, najbolja prilika za Katalonce. Samuel Eto'o povukao je loptu sa svoje polovine, u trku „slomio“ Alexa, ali njegov udarac odličnom intervencijom Cech izbacuje u korner.

Barca je do kraja susreta imala priliku preko Krkica, ali je i ona otisla u nepovrat. Uzvratni susret igra se 6. maja na stadionu Stamford Bridge u Londonu.

Barcelona – Chelsea 0:0
BARCELONA: Valdez, Pique, Marquez (Puyol), Dani Alves, Abidal, Xavi, Iniesta, Toure, Messi, Eto'o (Krkić), Henry (Hleb).
CHELSEA: Cech, Alex, Ivanović, Terry, Bosingwa, Essien, Lampard (Belleti), Ballack (Anelka), Malouda, Obi Mikel, Drogba.
 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.