Bez golova u duelu Zenita i Austrije

Odigran prvi susret drugog kola Lige prvaka

Bez golova u duelu Zenita i Austrije

Večeras je Zenit u okviru drugog kola grupe G na svom terenu dočekao bečku Austriju. Susret je završen bez golova. 

Prvu pravu priliku imali su domaći, ali je udarac Hulka zaustavila stativa u 14. minuti susreta. Nastavili su fudbaleri Zenita sa napadima, a u 17. minuti susreta zaprijetio je Danny. 

Gosti prijete u 25. minuti susreta preko Floriana Madera, ali rezultat se ne mijenja. U 33. minuti susreta prijeti Keržakov, ali ostaje bez promjene rezultata. U 44. minuti Zenit ostaje sa deset igrača, a direktan crveni karton dobio je Axel Witsel. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 0:0. 

U nastavku susreta prvi prijete gosti, ali je udarac Madera neprecizan. U 56. minuti susreta sjajna prilika za Zenit, ali udarac Anjukova odlazi pored desne stative gola Austrijanaca. 

Gosti su zaprijetili u 61. minuti preko Philippa Hosinera, ali je ostalo bez promjene na Petrovsky stadionu. U 74. minuti prilika za domaće, šutirao je Hulk, ali se rezultat nije promijenio. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, ostalo je 0:0 na Petrovsky stadionu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.