Bez golova u susretu pionira BiH i Crne Gore

Drugi meč u četvrtak

Bez golova u susretu pionira BiH i Crne Gore

Pionirska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je danas u prijateljskom meču u Trening centru NS/FS BiH u Zenici neriješeno 0:0 sa odgovarajućom selekcijom Crne Gore.

U prvom poluvremenu je bh. tim imao dvije prilike. Musić je u 10. minuti prošao po desnoj strani, ubacio na drugu stativu ka Sejmenoviću čiji je pokušaj zaustavio golman Ivezić. Pet minuta poslije nakon kornera Grgića, Hadžić loptu šalje preko gola.

Prvu šansu u drugom periodu igre imali su gosti. Nurković je u 40. minuti šutirao sa ivice kaznenog prostora, a lopta je otišla pored gola.

Uzvratio je bh. tim preko Grgića iz slobodnog udarca u 53. minuti, ali ni on nije bio precizan. Posljednju šansu na susretu imao je Nezirović u 70. minuti, a njegov pokušaj glavom zaustavlja golman Crne Gore.

Trener u bh pionirskoj selekciji Amir Japaur je poslije utakmice izjavio: „Utakmica je bila korektna i obje ekipe su se trudile. Možemo biti zadovoljni kako su naši momci igrali, s obzirom na to da im je ovo prvi meč koji su igrali zajedno. Protivnik je kvalitetan i imali su više okupljanja. Ipak, mi smo imali inicijativu i bolje prilike. Očekujem sličnu igru i u drugom meču i pokušaćemo da ostvarimo pobjedu.“

BiH i Crna Gora će drugi meč u zeničkom Trening kampu odigrati 7. decembra u 11:00 sati.

Prijateljska utakmica:

Bosna i Hercegovina - Crna Gora 0:0

Bosna i Hercegovina: Luka Damjanović (36. Faruk Dalipagić), Mihajlo Jovašević (67. Azur Mahmić), Eldin Džafić, Tibor Puškaš, Faruk Hodžić, Ivan Grgić (57. Aleksej Golijanin, 67. Eldar Mulaosmanović), Irman Sejmenović (64. Tomislav Krstanović), Amar Musić (57. Edd Nezirević), Džafo Hadžić (36. Dženit Hajdarević), Boro Erić (67. Kenan Salčin), Benjamin Ćosić. Trener: Amir Japaur.

Crna Gora: Nikola Ivezić, Ognjen Đinović (36. Andrej Bajović), Andrija Đukanović, Ognjen Bakić (55. Dušan Vuković), Nemanja Božović, Lazar Mijović, Filip Starovlah (21. Nikola Vukotić), Ljubomir Pejović, Todor Šekularac (49. Dušan Šuškačević), Misin Nurković (67. Enes Habibović), Milan Radović. Selektor: Obren Sarić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi