Bez jedinstvene Druge lige Zapad?

Delegati iz Srednjobosanskog kantona poručili

Bez jedinstvene Druge lige Zapad?

Adnan Beganović

U Travniku je održana izvještajna sjednica Skupštine Fudbalskog saveza Srednjobosanskog kantona.

Kako je ovo treći put da se saziva sjednica za njeno održavanje bila je potrebna natpolovična većina. Verifikaciona komisija utvrdila je da se na sjednici od ukupno 30 članova Skupštine nalazi njih 17, pa se pristupilo radu.

Usvojen je Poslovnik o radu, finansijski izvještaj za 2010. i finansijski plan za 2011. godinu, a najveću pažnju izazvala je odluka FSFBiH o jedinstvenoj Drugoj ligi Zapad za iduću sezonu. Podsjetimo, u protekloj sezoni igrale su se dvije grupe Druge lige Zapad kako bi se smanjili finansijski troškovi klubova.

Delegati Skupštine, dakle njih 17, kao i predstavnici klubova donijeli su zaključak da se i u idućoj sezoni igra po istom sistemu takmičenja, te su naglasili da je odluka Izvršnog odbora FSFBiH nelegalna, jer istu može donijeti samo Skupština koja je donijela odluku o osnivanju dvije grupe Druge lige Zapad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti