Bez navijača na stadionima u Njemačkoj do 31. avgusta!

Angela Merkel saopštila

Bez navijača na stadionima u Njemačkoj do 31. avgusta!

Endin Čaušević

Njemačka kancelarka Angela Merkel danas je održala telefonsku konferenciju s čelnicima saveznih pokrajina, te je doneseno nekoliko odluka za popuštanje mjera tokom pandemije koronavirusa.

Bilo je razgovora i oko nastavka sportskih dešavanja u Njemačkoj, ali je sada jasno da će se utakmice igrati bez publike. Merkel nije željela mnogo pažnje pridavati Bundesligi i poručila je ta do sada nije najveći problem u državi.

Zbog toga je donesena odluka da se zabrane sva javna okupljanja do 31. avgusta ove godine, a to se naravno odnosi i na fudbalske utakmice. Time je sasvim jasno da navijače na stadionima u Njemačkoj nećemo sigurno gledati do septembra.

Merkel je pojasnila da je velika opasnost ukoliko se dozvole javna okupljanja jer bi se time stvorio veliki problem za širenje koronavirusa. Ipak, teško je očekivati da će Bundesliga biti prekinuta i gotovo sigurno će se utakmice igrati, ali pred praznim tribinama.

Klubovi ne žele da se takmičenje prekida, te su svi za nastavak sezone zbog ogromnog novca koji je u igri zbog TV prava. Čelnici klubova će održati sastanak 23. aprila kada će donijeti odluku o datumu kada bi se Bundeslika trebala nastaviti.

Kako piše Bild sezona bi se mogla nastaviti sredinom maja jer su neki klubovi u Njemačkoj već počeli s treninzima. No, jasno je da će za klubove biti veliki minus što neće imati podršku s tribina, ali to je trenutno jedini način da se utakmice nastave.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti