Bez njih ništa ne bi bilo isto

Ibišević, Misimović i Spahić se oprostili od bh. dresa

Bez njih ništa ne bi bilo isto

E. Škorić, foto: T. Hebib

U susretu BiH - Crna Gora oprostili su se od bh. reprezentacije Zvjezdan Misimović, Emir Spahić i Vedad Ibišević.

Posljednjih godina sve i jedan su imali itekako važan utjecaj u uspjesima našeg nacionalnog tima. Upravo su njih trojica uz Edina Džeku i još ponekog igrača činili kult Zmajeva.

Emir Spahić je bio dugogodišnji kapiten reprezentacije koji je tu 15-ak godina, a u dresu naše reprezentacije danas je upisao 95. nastup i dosad je postigao šest golova. Imao je uspješnu karijeru, a zbog svoje borbenosti i svog liderskog ponašanja bio je nekako uvijek omiljen navijačima.

Vedad Ibišević je svojim golovima mnogo značio bh. reprezentaciji, a bio je i strijelac povijesnog gola u Kaunasu kada smo izborili plasman na povijesno Svjetsko prvenstvo. Upravo je Ibišević postigao naš prvi gol na SP-u protiv Argentine.

Debitovao je 24. marta 2007. protiv Norveške, a prvi gol je postigao u Atini protiv Grčke. U dresu BiH je imao 83 utakmice i 28 pogodaka.

Misimović je bio srce i duša reprezentacije, a kada nije bio tu - nešto je falilo. Kreativac poput njega bio je ključan za našu reprezentaciju. Bio je poseban miljenik navijača u Zenici i kod njega je jednostavno bilo jasno da je čovjek koji zna da igra lopte. Zato je i bio poseban.

U 85 nastupa za bh. reprezentaciju postigao je 25 golova, a za A tim bh. reprezentacije debitovao je 18. februara 2004. godine u prijateljskom meču protiv Makedonije. Svoj prvi gol u dresu BiH postigao je 12. marta 2014. godine u meču protiv Luksemburga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi