Bez pobjednika na "Mestalli"
Messi ponovo zabio za Barcu

Primera, 33. kolo

Bez pobjednika na "Mestalli"

A. Beganović

U okviru 33. kola španjolskog fudbalskog prvenstva Barcelona na "Mestalli" nije uspjela pobjediti domaću Valenciju (2:2).


U prvom poluvremenu derbija 33. kola 55.000 prisutnih gledaoca vidjelo je tri gola. Sve do 24. minute susreta niti jedna ekipa nije imala priliku za postizanje gola, a onda iz jedne polušanse Messi dovodi Barcu u vodstvo. Kada se očekivao kraj prvog dijela "šišmiši" prvo preko Madura u 43. minuti poravnavaju rezultat, a samo dvije minute kasnije Hernandez dovodi domaće u vodstvo.

U drugom dijelu obe ekipe imale su po nekoliko prilika ali mreže su mirovale sve do 84. minute, a tada nakon katastrofalne greške golmana Valencije, Henry loptu šalje u praznu mrežu te tako poravnava rezultat.

Pred "El Clasico" koji je na rasporedu u narednu subotu Barcelona ne može biti zadovoljna osvojenim bodom na "Mestalli" jer u slučaju sutrašnje pobjede Reala nad Sevillom bodovna razlika će spasti na samo četiri boda.

U ostala dva završena susreta 33. kola Almeria je pobjedila Numanciju (2:1), dok su Malaga i Deportivo odigrali bez pobjednika (1:1). Malaga je imala veliku priliku da uzme sva tri boda ali u 88. minuti utakmice golman Deportiva Daniel Aranzubia odbranio je penal Aponu.

Primera, 33. kolo:
Valencia – Barcelona 2:2
Malaga – Deportivo 1:1
Almeria – Numancia 2:1

 

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.